HB-LAK Praganda nakládací sůl na maso 250 g
Kód: Z00063Detailní popis produktu
Jedná se o homogenní bílou směs jemného zrnění a plné sypkosti. Skládá se z chloridu sodného, dusitanu sodného, prostředku proti spékání a jódu.
Výrobek pro potravinářské využití při přípravě masa a masných výrobků na uzení. Působí jako konzervant, urychluje proces uzení a probarvení uzeného masa hlavně na řezu. Uvolňuje aroma uzenářských výrobků.
Uzené maso – kusy masa se nasolí směsí PRAGANDA (20-30 gr. na 1 kg masa.). Nasolené maso se nechá asi 2 dny v chladu zaležet. Poté se zalije lákem (na litr vody se použije 100 g PRAGANDY) a nechá se zaležet v chladu, při čemž se doporučuje po 2-3 d nech maso překládat. Zaležené maso udíme obvyklým způsobem.
Domácí klobásy – k 1 kg nakrájeného masa přidáme asi 25 g směsi PRAGANDA, promícháme a necháme v chladu proležet 1–7 dny. Po proležení přidáme ostatním přísady (koření, česnek apod.) Promícháme, naplníme do střev a zaudíme.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ostatní |
---|---|
EAN: | 8594028511119 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.