HB-LAK Praganda nakládací sůl na maso 250 g

Kód: Z00063
Značka: HB-LAK
27 Kč
  • Nakládací sůl s jódem,
  • na zpracování masných výrobků,
  • není určeno k přímému solení,
  • zajišťuje vybarvení a chuťové vlastnosti.
 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Hlavní vlastnosti produktu

Jedná se o homogenní bílou směs jemného zrnění a plné sypkosti. Skládá se z chloridu sodného, dusitanu sodného, prostředku proti spékání a jódu.

Výrobek pro potravinářské využití při přípravě masa a masných výrobků na uzení. Působí jako konzervant, urychluje proces uzení a probarvení uzeného masa hlavně na řezu. Uvolňuje aroma uzenářských výrobků.

Použití

Uzené maso – kusy masa se nasolí směsí PRAGANDA (20-30 gr. na 1 kg masa.). Nasolené maso se nechá asi 2 dny v chladu zaležet. Poté se zalije lákem (na litr vody se použije 100 g PRAGANDY) a nechá se zaležet v chladu, při čemž se doporučuje po 2-3 d   nech maso překládat. Zaležené maso udíme obvyklým způsobem.

Domácí klobásy – k 1 kg nakrájeného masa přidáme asi 25 g směsi PRAGANDA, promícháme a necháme v chladu proležet   1–7 dny. Po proležení přidáme ostatním přísady (koření, česnek apod.) Promícháme, naplníme do střev a zaudíme.

 
Ke stažení

 
Bezpečnostní list

Technický list

Doplňkové parametry

Kategorie: Ostatní
EAN: 8594028511119